Две обвинения са повдигнати на 50-годишния Георги Табаков, който се барикадира в

...
Две обвинения са повдигнати на 50-годишния Георги Табаков, който се барикадира в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъжа, който се барикадира в дома си във Велинград

Две обвинявания са повдигнати на 50-годишния Георги Табаков, който се барикадира в къщата си във Велинград, като преди този момент атакува сестра си и заплаши с пушка охранител.

Обвиненията са за закана за ликвидиране и за владеене на нелегално оръжие. Табаков остава в ареста за 72 часа.

Снощи пийнал и въоръжен мъж вдигна по паника полицията и охранителна компания, откакто се барикадира в дома си, а преди този момент насочи пушка против сестра си и чиновник на охранителна компания. След часове под полицейска обсада мъжът е арестуван, заяви представителят на дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов. 50-годишният Георги Табаков е имал и предходни спорове с управляващите, само че няма престъпно досие.

При обиска след залавянето му са намерени три пушки - бойна карабина, гладкоцевна ловна пушка и пневматична с оптически прицел, преправена да стрела с бойни патрони. На тавана в жилището са открити амонит и връв за експлозия. Тестът с дрегер на мъжа пък показал 3,65 промила алкохол.

В основата на екшъна, при който са били застрашени десетки хора, е стар спор за имот между развилнелия се Георги и неговите майка и сестра. Вчера сутринта за следващ път решил да отиде и да се саморазправя с тях. Нападнал сестра си и почнал да я бие, заплашил я с оръжие. След предходни сходни изстъпления жената имала инсталиран паник бутон с връзка към частна охранителна компания и потърсила помощ първо с него, след това звъннала и на 112.
Първи пристигнали частните гардове, само че влезлият да ревизира ситуацията чиновник също бил посрещнат от дулото на пушка, ориентирано застрашително против тялото му, и бил заставен да се отдръпна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР